Paul Komen

Paul studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn, waar hij cum laude afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie bij Hans Leygraf in Hannover, in New York bij Gyorgy Sandor en in Bloomington bij Gyorgy Sebok. In 1989 maakte hij zijn debuut in de VS met recitals in Carnegie Hall in New York en in de National Gallery in Washington. Van Paul Komen verschenen cd’s met werken van onder meer Mompou, Skrjabin, Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms en Chopin. Voor een van deze cd’s ontving hij in 1994 een Edison. De afgelopen jaren heeft Paul Komen zich naast de moderne vleugel ook toegelegd op het spelen op historische instrumenten, hetgeen leidde tot talloze concerten op internationale festivals, zoals het Festival voor Oude Muziek in Utrecht, de Dresdner Musikfestspiele, Festspiele Sans Soucis in Potsdam, het Festival van Vlaanderen, Le Festival de Piano de La Roque d’Anthéron, Les Académies Musicales in Saintes en Musica Antigua in Barcelona.


In het seizoen 2000-2001 speelde Komen de 32 sonates van Beethoven in een serie van zes concerten onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam en in het Beethovenhaus in Bonn en maakte hij twee Europese tournees met het Orkest van de 18e eeuw o.l.v. Frans Brüggen als solist in het eerste en derde pianoconcert van Beethoven. Ook speelde hij met het Orchestre des Champs Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe. In het seizoen 2005-2006 heeft hij met het Orkest van de 18e eeuw opgetreden, ditmaal met pianoconcerten van Mozart. Naast zijn solo optredens geeft Paul Komen veel kamermuziekconcerten en vormt hij een pianoduo met de Georgische pianiste Nata Tsvereli.


Paul Komen is verbonden als hoofdvakdocent piano en docent kamermuziek aan het Prins Claus Conservatorium en is artistiek leider van het Aurora Festival.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.