Nata Tsvereli

Concerten met Nata Tsvereli
hele programma bekijken

Nata Tsvereli begon haar studie in 1994 aan het Tbilisi State Conservatory bij prof. Nodar Gabunia. Een jaar later won ze de eerste prijs tijdens de Georgian Republic Piano Competition in Tbilisi. Daarna, in 1996, was ze prijswinnares in het Festival “Spring in Tbilisi”. In 1998 ontving zij de prestigieuze Shevardnadze beurs, en in hetzelfde jaar won ze de eerste prijzen van de International London Piano Competition en het Internationale Maria Yudina Concours in St. Petersburg.

In de zomer van 1998 was zij prijswinnares op het Peter de Grote Festival in Groningen. In december van hetzelfde jaar maakte zij haar debuut met het beroemde Philharmonisch Orkest van St. Petersburg o.l.v. Jansug Kakhidze waarbij ze het tweede pianoconcert van Chopin en het derde pianoconcert van Rachmaninoff vertolkte in de Grote Zaal van de Philharmonie. Beide concerten werden door haar opgenomen op cd met het symfonie-orkest van Tbilisi, waarmee ze vaak optreedt. In 1999 sloot ze haar studie cum laude af. Daarna studeerde ze verder bij prof. Nodar Gabunia in de Aspirantura op hetzelfde conservatorium en sloot dit cum laude af in 2001.

In 2002 begon zij de Masteropleiding aan het Amsterdams Conservatorium bij Jan Wijn, die ze in de zomer van 2004 heeft afgerond met onderscheiding. In 2005 speelde zij met veel succes met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Michel Tabachnik de zelden gehoorde 2e Symfonie “The age of anxiety” van Leonard Bernstein, zijn enige pianoconcert. In hetzelfde jaar was zij winnares van de ING Bank Publieksprijs 2005. Nata Tsvereli gaf vele recitals en concerten in Georgië, Nederland, Turkije, Rusland en Engeland. Ze vormt naast haar solo-activiteiten een pianoduo met de pianist Paul Komen en is als hoofdvakdocente verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.