Jacobien Rozemond

Jacobien Rozemond studeerde viool bij Davina van Wely en Ilya Grubert. In 1995 studeerde zij met een 10 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium en won hiermee de Essoprijs. Ze vervolgde haar studie bij David Takeno in Londen. In het Tanglewood Music Festival in de Verenigde Staten werkte zij als concertmeester samen met dirigent Seji Ozawa.

Jacobien Rozemond soleerde als violiste in een breed repertoire van Beethoven en Brahms tot Schnittke en McCabe in o.a. Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten en Argentinië.

Van 1997 tot 2004 was Jacobien Rozemond vast lid van Combattimento Consort Amsterdam. Later werd zij aanvoerder van de tweede violen bij Amsterdam Sinfonietta. Bij beide ensembles is zij ook als soliste en concertmeester opgetreden.

Jacobien maakte cd’s als vroeger lid van het Ruysdael Kwartet en met het Amsterdam Bridge Ensemble met muziek van Hendrik Andriessen en René Samson (bekroond met een 10 in Luister). In 2015 richtte ze het Hermitage Kwartet op, het vaste kwartet van het Peter de Grote Festival.

Zij combineerde haar vioolspel met zang in de theatervoorstelling ‘Vivaldi Code Rood’ en in haar theatrale soloprogramma rond de vertellingen van Duizend-en-één-nacht. Deze combinatie maakt ze nu in haar duo met accordeoniste Renée Bekkers met wie zij dit jaar de cd Vox zal uitbrengen.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.