Yoram Ish-Hurwitz

Concerten met Yoram Ish-Hurwitz
hele programma bekijken

Pianist Yoram Ish-Hurwitz heeft al geruime tijd een vaste plek veroverd in het Nederlandse concertleven. Hij begon zijn studie bij Danièle Dechenne en Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als eerste Nederlandse pianist studeerde hij vervolgens gedurende twee jaar aan de Juilliard School in New York bij de Hongaarse pianist György Sándor. Na het voltooien van deze studie werd hij opgenomen in de solistenklas van de vermaarde pianopedagoog Karl-Heinz Kämmerling in Hannover bij wie hij eveneens twee jaar studeerde.

In 1988 won hij de tweede prijs op het Eduard Flipse Pianoconcours in Rotterdam. Drie jaar later werd hem door een internationale jury unaniem de Jacques Vonk Prijs toegekend. Sindsdien treedt hij veelvuldig op in Nederland en ver daarbuiten, waaronder Noorwegen, Duitsland, Slowakije, Italië, Tsjechië, Groot-Brittanië, België, Spanje en de Verenigde Staten. Vanaf 2003 is hij Steinway Artist.

Naast het reguliere concerteren is Yoram regelmatig betrokken bij bijzondere projecten zoals het Iberia-project dat werd georganiseerd ter gelegenheid van het honderdste sterfjaar van de componist in 2009 en diens honderdvijftigste geboortejaar in 2010. Iberia was een multidisciplinaire concertvoorstelling met film en regie als ondersteunende middelen. De reeks telde meer dan dertig optredens in Nederland en België. Eerder speelde Ish-Hurwitz in de theatervoorstelling De Pianist voor acteur en concertpianist, geregisseerd door Mette Bouhuijs. Edwin de Vries vertelde daarin het aangrijpende relaas van de Joodse pianist Szpilman tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Sinds enkele jaren is Yoram ook op kamermuziek actief waaronder een duo met zijn nichtje, violiste Noa Wildschut. Met ingang van 2010 is hij artistiek leider van het Oranjewoud Festival dat in 2018 deel uitmaakte van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.