Vizma Zvaigzne

De Letse mezzosopraan Vizma Zvaigzne is een veelzijdig musicus, die optreedt in een breed spectrum aan genres en muzikale projecten, en in het bijzonder geïnteresseerd is in interdisciplinaire projecten en samenwerkingen. Momenteel studeert Vizma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeanne-Michèle Charbonnet. In 2019 studeerde ze af aan de Hanns Eisler Music Academy in Berlijn, Duitsland. Daarvoor studeerde ze Musicologie aan de Letse Music Academy in Riga, Letland en aan de State University of Music and Performing Arts Stuttgart, Duitsland. 

Ze was te zien in verschillende operaproducties, is vaak te horen als soliste in oratoria, geeft liedrecitals met de pianiste Justine Eckhaut en haar kamermuziekensemble Duo AUSMA, en werkt al jaren samen met de Berlijnse componiste Katrin Vellrath, die vaak soundscapes creëert voor kunstwerken en kunstinstallaties. Ze is ook een veelgevraagd vertolker van hedendaagse muziek en werkt graag samen met componisten om nieuwe werken tot leven te brengen.

In 2019 maakte Vizma haar debuut in een concertante versie van R. Strauss' Die Frau ohne Schatten in de Berliner Philharmonie en in Boekarest, Roemenië met het Rundfunk-Sinonieorchester en het Rundfunkchor onder leiding van Vladimir Jurowski. Ze zong ook het Requiem van Mozart in Vila-real, Spanje als onderdeel van het festival Crea Escena, en maakte deel uit van het openingsconcert van het Kirsten Flagstad Festival in Hamar, Noorwegen.

Sinds 2021 is Vizma Zvaigzne ook artistiek leider van het kamermuziekfestival Tuvāk zvaigznēm in Letland; in 2014-16 was ze curator van de hedendaagse operacyclus LULU voor kinderen in Riga, Letlan; en in het seizoen 2022-23 heeft ze de eer één van de curatoren te zijn van de pre-concertreeks Echoes of Nothing in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vizma is dankbaar voor de beurs van de Richard-Wagner-Scholarship-Foundation, Yenudi Menuhin Live Music Now Berlin e.V.

 

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.