Veselina Manikova

Concerten met Veselina Manikova
hele programma bekijken

Veselina Manikova is geboren in Ruse (Bulgarije). Zij behaalde haar bachelordiploma aan de National Academy of Music Sofia (Bulgarije) en het Prins Claus Conservatorium, en haar masterdiploma met het hoogst mogelijke cijfer en een onderscheiding voor ” een perfecte combinatie van virtuositeit en muzikaliteit” aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths.

Veselina heeft vele prijzen behaald, waaronder de eerste prijzen van alle nationale concoursen in Bulgarije, de eerste prijs voor Kamermuziek van de stad Fontainebleau en Milka Violin Grant, de Special Award of the Markow Totevy Foundation (New Jersey, VS).

Veselina is zeer actief als kamermusicus in diverse bezettingen. Ze naam deel aan het Kamermuziek Festival Bohuslav Martinu (Tsjechië), de March Musical Days (Bulgarije), het Peter de Grote Festival (Nederland), het Internationale Muziekzomer Festival Gelderland (Nederland), de Fontainebleau Music Summer Session (Frankrijk), de Masters de Belesbat (Frankrijk), het International Music Festival in Simferopol (Oekraïne), het George Enescu Festival (Roemenië), het Paasfestival Moskou (Rusland),Pacific music Festival ( Japan) enz.

Veselina bezette leidende plaatsen in vele orkesten o.a het Belgium Chamber Orchestra (Casco Phil), het Kamerata Stradivarius, het Kamerata Amsterdam (Nederland), het New European Strings Chamber Orchestra, het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck (Oostenrijk), het Aalborg Symphonic Orchestra (Denemarken), het Cheliabinsk Philharmonic Orchestra (Rusland) enz. Zij heeft samengewerkt met o.a. Bernard Haitink, Edo de Waart, Yutaka Sado, Valery Gergiev, Fabio Luisi, Christoph Eisenbach, Dmitry Sitkovetsky, Kryzstof Penderecki, Jukka-Pekka Saraste, Cristobal Halffter, Wen Pin Chien , enz.

In de jaren 1996-2001 was Veselina plv. eerste concertmeester bij het Ruse Philharmonic Orchestra (Bulgarije). Van 2001-2004 was Veselina lid van het Piano Trio ” Illyria” en vanaf 2005 is ze lid van het Goldberg Piano Trio .

Vanaf 2002 tot heden is Veselina plv. eerste concertmeester van het Noord Nederlands Orkest. Sinds 2007 is Veselina hoofdvakdocente viool aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.