Veerle Schütz

Concerten met Veerle Schütz
hele programma bekijken

Al vroeg in haar carrière heeft Veerle Schütz zich ontwikkeld tot een enthousiaste speelster en pleitbezorgster van moderne muziek. Ze soleerde met orkest in de Nederlandse en Italiaanse première van Peteris Vasks Vox Amoris, behaalde de eerste prijs en de prijs voor beste interpretatie van een modern werk bij het Prinses Christina Concours Noord, werkte met Theo Loevendie, Joseph Puglia, Helmut Oehring, Jacob ter Veldhuis en Reinbert de Leeuw. Verder was ze concertmeester bij de revisie van Gerard Ammerlaans Werkman Opera en Nanne van der Werffs Requim Athee.

Andere (wereld)premières op haar naam zijn werken van Karl Jenkins, Jochem Slothouwer, Paul Carr, Klaas de Vries, Arnold Veerman, Dan Forrest en Stale Keinberg.

Veerle is actief in diverse bezettingen zowel in klassieke muziek als ook in popmuziek. Met verschillende ensembles tourde ze door Nederland, Zweden, Letland, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Als solist met orkesten speelde ze werken van Vasks, Schubert, Mendelssohn, De Sarasate, Vivaldi en Bach. Ze studeerde bij Ilona Sie Dhian Ho en Chris Duindam aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.