Tatiana Koleva

Concerten met Tatiana Koleva
hele programma bekijken

Tatiana Koleva, geboren in Varna, Bulgarije, weet als geen ander nieuwe muziek op een intrigerende en gepassioneerde manier te brengen en daarmee toegankelijk te maken voor een breed publiek. Door de pers genoemd als “een van de beste marimbaspelers ter wereld” heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de emancipatie van de marimba en ander slagwerk als volwaardige solo-instrumenten. Recentelijk erkenning van haar werk is de ‘Golden Medal’ Special Award van het ‘Manhattan Music Competition 2019’.

Tatiana Koleva imponeerde als soliste met verschillende ensembles en orkesten. Daarnaast maakt ze eigen projecten en programma’s en heeft vaste duo’s met jazzsaxofonist Rutger van Otterloo, (bas) klarinettist Fie Schouten en organist Jan Hage. Zij wordt ook regelmatig gevraagd voor cross-over projecten met muziektheater, jazz, dance en filmmuziek. Tatiana is lid van de cultband Rubatong.

Zij speelde op een groot aantal internationale muziekfestivals en podia zoals Barbican Centre en Queen Elisabeth Hall – London, UK, Lincoln Centre-NY, USA, Parktheatret Oslo - Norway, Centro Cultural de Belém, Lisbon, Portugal, Bulgaria Concert Hall, Sofia en het Concertgebouw, Amsterdam - NL, in vele Europese landen, de Verenigde Staten, Japan, Canada, Jordanië, Brazilïe en Mexico.

Tatiana werkt in nauwe samenwerking met gerenommeerde componisten als Klaas de Vries, Louis Andriessen, Yannis Kyriakides, Jacob ter Veldhuis, Klas Torstensson, David Dramm, Peter Klatzow, Martin Georgiev, Tsenko Minkin, David del Puerto, Guus Jansen, Corrie van Binsbergen, Emmanuel Séjourné en anderen. Er zijn speciaal voor haar solo en ensemble projecten inmiddels rond 100 stukken geschreven.

Tatiana Koleva combineert haar intensieve concertagenda met onderwijs: Zij gaf vele masterclasses in binnen- en buitenland. Als slagwerk/ marimba docent is zij vast verbonden aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen. In 2009 richtte zij het zeer succesvolle ‘Youth Percussion Pool’ op, een slagwerkformatie onder haar leiding voor getalenteerde jonge musici. Daarnaast is ze artistiek leider van het internationale festival het “Amsterdam Marimba Weekend”.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.