Roza Herwig

Concerten met Roza Herwig
hele programma bekijken

De veelzijdige mezzosopraan Roza Herwig (1996) zingt, acteert, speelt viool, presenteert en schrijft toneelteksten. Roza studeerde zang op het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie in de Artist Masters aan de beroemde Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze in 2023 cum laude afstudeerde. Naast haar klassieke zangstudie, volgde Roza een Minor Jazzzang. Roza gaat creatieve uitdagingen aan en geeft kleurrijke, vernieuwende performances, waarin ze verschillende kunstdisciplines combineert. Zo maakte ze: ‘De verleiding van Vivaldi’, ‘DESIRE’, kindervoorstellingen ‘De Gelaarsde kat’ en ‘Storytime!’, ‘Fladderen’ met het Nachtlicht Ensemble, ‘Dream with me’ en de ingrijpende voorstelling ‘Crazy he calls me’, geïnspireerd door La Voix Humaine van Poulenc.

Roza won diverse prijzen in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours, het Britten Viool Concours en werd genomineerd voor de Talentprijs Overijssel. Onlangs won ze de Charters Surveyers Competition in Londen, Kanjerprijs de Leest en stonde ze in de halve finale van het prestigieuze IVC in Den Bosch. Ze soleerde met o.a. het Noord Nederlands Orkest, Orkest van het Oosten, de Bauhaus Band en het Nederlands Kamerorkest, met wie ze onlangs haar debuut maakte in het Concertgebouw. Begin 2021 speelde Roza haar eerste hoofdrol in een operaproductie van Pierrot Lunaire in München (DE) en in 2022 nam zij de rol van Cherubino op zich in een productie van Le Nozze di Figaro voor het Opera Gala van de NLC in Londen. In zomer 2024 zal ze te zien zijn in een operaproductie van Holland Opera.

Roza volgde masterclasses bij o.a. Antonio Pappano, Margreet Honig, Emma Kirkby, Ann Murray, Jard van Nes, Susanna Eken, Ed Spanjaard, Charlotte Margiono, Claron Mcfadden, Mark Padmore , Julia Bullock en Floris Visser.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.