Roele Kok

Roele Kok studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij studeerde daar in 2010 af bij Paul Komen. Hij begon met zingen in 2008 en vanaf 2009 studeerde hij klassieke zang, eveneens aan het Prins Claus Conservatorium. Zijn docenten waren Anneloes Volmer, Marion van den Akker en Hanneke de Wit. Hij sloot deze studie in juni 2014 succesvol af. Momenteel wordt hij gecoached door Marcel Boone.
Hij volgde masterclasses bij Marion van den Akker, Claron McFadden, Marcel Rijans, Rian de Waal en Margreet Honig. Liedklassen volgde hij bij Eelko Moolenaar en Marien van Nieukerken.
Verder studeerde Roele, als pianist, liedbegeleiding in de Masteropleiding van het Artez-conservatorium te Zwolle bij Marien van Nieukerken. Hij sloot die studie in januari 2013 af. Hij is werkzaam als vocal coach, begeleider van masterclasses en is verbonden aan de kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest.
Roele is actief als solist en als koorzanger bij de Nederlandse Bach Academie, Consensus Vocalis en het koor van de Nationale Opera. In augustus 2014 maakte hij zijn opera-debuut als Tonio in Leoncavallo’s Pagliacci tijdens een productie op het Groninger Hogeland. In juni 2016 voerde hij een nieuw geschreven Nederlandstalige opera van Mark de Vries uit en afgelopen januari was hij te gast bij de Dutch National Opera Academy in een opera van Jules Massenet en zong hij Alcindoro in Puccini’s La Bohème tijdens het Bredewegfestival 2017.
In 2016 werd zijn eerste koorwerk, een cyclus op Friese gedichten, uitgevoerd en tevens uitgegeven door Intrada Music.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.