Michiel Nonhebel

Als kind startte Michiel met vioollessen. Tijdens zijn studie Biologie begon hij met zingen bij een studentenkoor. Daarna studeerde Klassiek Zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en rondde zijn bachelor af in 2022. Hij studeerde bij Hanneke de Wit en Paul Triepels en kreeg hij dramalessen van Elsina Jansen.

Zijn opera-avontuur begon in 2019, als Marchèse d’Obigny in La Traviata. Afgelopen jaren zong hij een ontwapenende Papageno in Mozarts Die Zauberflöte en Figaro in Le nozze di Figaro. Michiel heeft een grote affiniteit met theater en assisteerde om die reden Elsina Jansen bij de voorstelling WE TWO tijdens het Grachtenfestival Amsterdam in 2022. In 2023 debuteerde Michiel bij de Nationale Opera in de rol van 2nd man of Mr. Pilkington in Animal Farm van A. Raskatov. Naast opera zingt Michiel regelmatig als solist in het oratoriumrepertoire (o.a. werken van Bach, het Requiem van Mozart en de Petite messe solennelle van Rossini) en heeft hij een grote liefde voor de Liedkunst.

Michiel volgde masterclasses bij o.a. Margreet Honig, Paul McNamara, Miranda van Kralingen,  Maarten Koningsberger, Nico van der Meel, Frans Fiselier en Marcel Reijans. In seizoen 2022-2023 is hij verbonden aan het Academy programma van het Groot Omroepkoor. Hier werkte hij samen met dirigenten als Jan Willem de Vriend, James Gaffigan, Benjamin Goodson en Karina Canellakis.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.