MengHan Wu

Concerten met MegHan Wu
hele programma bekijken

MengHan (Mo) is een Taiwanese barokviolist die momenteel in Amsterdam woont. Hij is bijzonder actief als barokmusicus in Nederland.

In 2022 startte hij zijn eigen project, "Seven Nights," waarin hij muzikale en poëtische indrukken van nachten, dromen en emoties uitbeeldt. In 2023 werd Mo uitgenodigd door het European Hanseatic Ensemble om deel te nemen aan hun tournee door Noord-Duitsland. Als onderdeel van het Fringe-programma van het Festival Oude Muziek Utrecht trad Mo op met het "H"Eros ensemble, waarbij hij 17e-eeuwse Franse muziek uitvoerde, specifiek "air de cour." Daarnaast is Mo violist in Ensemble Suspirium. Momenteel is dit ensemble toegewijd aan het verkennen van 18e-eeuwse Latijns-Amerikaanse barokmuziek, met de nadruk op de Codex Trujillo.

In januari 2024 werd Mo uitgenodigd om deel te nemen aan de kunsttentoonstelling "Keep Opening Doors" in het Nationaal Mensenrechtenmuseum in Taipei, Taiwan. Zijn optreden is geïnspireerd door vergeten gedichten uit het tijdperk van de dictatuur. Nadat hij een masterdiploma in viool had behaald aan de Universiteit van Oklahoma, VS, ontdekte Mo zijn passie voor historische uitvoering.

Op dit moment studeert Mo zijn master barokviool bij Antoinette Lohmann aan het Conservatorium van Amsterdam.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.