Matthijs Broersma

Concerten met Matthijs Broersma
hele programma bekijken

Matthijs Broersma begon op vier jarige leeftijd met cellospelen. Tot zijn veertiende kreeg hij les van Jiri Prchal waarna hij leerling werd van Louise Hopkins en Leonid Gorokhov aan de Yehudi Menuhin School in Engeland. Aansluitend studeerde hij in Londen aan de Guildhall School for Music & Drama en aan de Hochschule der Künste in Bern.

Matthijs volgde diverse Masterclasses en nam deel aan festivals zoals het Pablo Casals Festival in Prades en het Menuhin Festival. Hij won in 2010 de eerste prijs tijdens de Kenneth Page Cello Competition en ontving diverse awards.

Als solist en als kamermusicus betrad hij vele internationale podia waaronder het Concertgebouw en de Wigmore Hall. Hij soleerde bij diverse orkesten in onder andere de celloconcerten van Saint-Saëns, Elgar en, tijdens Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Gulda. Ook gaf hij solorecitals, onder andere in de Royal Festival Hall, de Purcell Room, de Menuhin Hall, en op enkele plaatsen in Japan. Met het OGSO speelde Matthijs in 2015 het celloconcert van Dvorak.

Matthijs is cellist van het Gémeaux Quartett, een toonaangevend Zwitsers strijkkwartet, bekroond met diverse internationale prijzen. In 2012 won het kwartet prijzen tijdens de International Competition “Franz Schubert and Modern Music” in Graz en bij de International Joseph Haydn Chamber Music Competition in Wenen. Daarnaast is Matthijs docent aan de Yehudi Menuhin School en kamermuziekcoach en artistiek leider van de Maiastra Chamber Music Courses in Surrey, Engeland.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.