Martijn Willers

De Nederlandse pianist Martijn Willers is al vele jaren actief in het Nederlandse muziekleven. Luisteraars worden altijd getroffen door zijn grote betrokkenheid bij de muziek, passievolle samenspel en gloedvolle interpretaties. 

Zijn passie voor samen musiceren ontstond tijdens zijn studietijd aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij geïnspireerd werd door zijn fantastische docenten en medestudenten. Hier ligt de basis van zijn liefde voor de kamermuziek, die een zeer belangrijk deel van zijn muzikale leven is.

Het duo met cellist Joris van den Berg, dat in 2008 prijswinnaar was op het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach (Oostenrijk), ontstond in 2006. Met hart en ziel stort het ensemble zich in de muziek om de schoonheid van de stukken over te brengen aan het publiek.Passie en toewijding staan garant voor kwalitatief hoogstaande uitvoeringen. In 2013 werd de debuut-cd van het duo, 'Dialogo', zeer lovend ontvangen in de pers. In mei 2014, na een concerttournee langs de belangrijkste zalen van Nederland, waren Joris van den Berg en Martijn Willers  winnaars van de Dutch Classical Talent Award. In juni 2014 maakten ze een zeer succesvolle concert-tournee door China.

De laatste jaren vormen Martijn en Joris met Olivier Patey (klarinet) het Trio Légende. Ze traden op in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en spelen regelmatig in diverse zalen in Nederland. In het seizoen 2023-2024 spelen Joris en Martijn met Svenja Staats (viool) en prachtig programma met drie werken uit 1886 van Johannes Brahms (opus 99, 100 en 101).

Met contrabassist Olivier Thierry heeft Martijn ook een cd opgenomen: “Bass ad libitum'. Deze opname kwam uit op het label Gutman Records. 

Ook als correpetitor kan Martijn Willers zijn liefde voor de kamermuziek volop kwijt: hij coacht studenten in het samenspelen en begeleidt ze op uitvoeringen en examens. Momenteel werkt hij met strijkinstrumenten en is hij ook als bijvak piano docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.