Marco Sanna

Concerten met Marco Sanna
hele programma bekijken

Marco Sanna is afkomstig uit Sardinië en begon op vijfjarige leeftijd piano te spelen. Hij studeerde bij Patrick Zygmanowski in Parijs en bij Fabio Bidini aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij behaalde zijn masterdiploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Hij volgde tal van masterclasses, onder meer bij Jacques Rouvier, Benedetto Lupo, Pinchas Zukerman, Pamela Frank, Menahem Pressler, András Schiff, Gábor Takács-Nagy, José Gallardo, Friedemann Weigle en Jonathan Aner.

Hij concerteerde in Italië, Duitsland, Zweden, USA, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Hongarije en België en is laureaat van diverse nationale en internationale wedstrijden. Hij werd uitgenodigd op het Verbier Festival, Rheingau Musik Festival, Beethovenfest Bonn, Rome International Piano Festival, Worpsweder Musikherbst, Festival Academy Budapest, Aurora Music Festival en andere. Hij trad op in concertzalen als de Berliner Philharmonie, Kammermusiksaal Berlin, het Konzerthaus Berlin, Piano Salon Christophori Berlin, Kloster Eberbach, de Arthur-Rubinstein-Saal in München, het Robert-SchumannHaus in Zwickau, het Beethoven-Haus in Bonn en de Franz Liszt Academy in Boedapest.

Hij werkt regelmatig samen in kamermuziekverband met leden van de Berliner Philharmoniker, de Karajan Akademie Berlin en het WDR Funkhausorchester Köln en concerteerde onder meer met Natalia Lomeiko, Yuri Zhislin, Andy Miles en Massimo Spadano. In de zomer van 2017 ondernam hij samen met het Furiant Quartet (Berlijn) een vier maanden durende tournee doorheen Europa en Amerika die werd gesponsord door het Lincoln Center New York. Met de Italiaanse contrabassist Orazio Ferrari realiseerde hij twee cd’s.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.