Lotus de Vries

Concerten met Lotus de Vries
hele programma bekijken
Foto: Foppe Schut

De Nederlandse altvioliste Lotus de Vries studeert in Berlijn aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” bij Tabea Zimmermann en Florian Peelman. Hieraan voorafgaand studeerde ze bij Ervin Schiffer in de jong talent klas in Groningen. Ze studeerde af met een 9,5 aan Conservatorium van Amsterdam in de klas van Francien Schatborn.

Lotus speelde op diverse festivals, waaronder het Schleswig Holstein Festival, Gustav Mahler Academy, Musethica Israel, Grachtenfestival Amsterdam, European Chamber Music Academy, International Chamber Music Festival Janine Jansen, String Quartet Biennale Amsterdam en International Summer Academy Vienna.

Ze is een veel gevraagde gastspeler in orkesten waaronder het Camerata RCO, Radio Filharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest en Het Ballet Orkest. Met het Camerata RCO maakte ze concertreizen door Zuid-Korea en Colombia. Lotus heeft talloze beurzen ontvangen, o.a. van het Prins Bernard Cultuurfonds, het Müllerfonds, het West Dean College en het Peter de Grote Festival 2017.

Sinds 2015 maakt ze deel uit van het Helikon Kwartet met wie ze heeft opgetreden in zalen als het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en Muziekgebouw aan ’t IJ. Zowel solo als met haar kwartet is ze meerdere keren uitgezonden op de nationale televisie en radio in shows zoals Podium Witteman en klassieke muziekzender Radio 4. Ze soleerde het Cecil Forsyth Altvioolconcert en het onbekende altvioolconcert van de joodse componist Leo Smit met orkest.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.