Lotus de Vries

Foto: Foppe Schut

De Nederlandse altvioliste Lotus de Vries behaalde begin 2022 haar master diploma in Berlijn aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler”, waar zij studeerde bij Tabea Zimmermann en Florian Peelman. Hieraan voorafgaand studeerde ze bij Ervin Schiffer in de jong talent klas in Groningen. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Francien Schatborn. Sinds juni 2022 speelt Lotus als onderdeel van de orkestacademie in de Staatskapelle Berlijn.

Ze is een veel gevraagde gastspeler in orkesten waaronder het Concertgebouw orkest, Camerata RCO, Boulez Ensemble Berlin en Radio Filharmonisch Orkest. Met het Camerata RCO maakte ze concertreizen door Zuid-Korea en Colombia. Ze speelde onder leiding van dirigenten Bernard Haitink, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Daniele Gatti, Antonio Pappano, Lahav Shani, Pablo Heras Casado en Lorenzo Viotti.

Lotus heeft talloze beurzen ontvangen, o.a. van het Prins Bernard Cultuurfonds, het Müllerfonds en het West Dean College. Ze is prijswinnaar van het Prinses Christina Concours en ontving de “Vrienden van het Prins Claus Conservatorium - Award” tijdens het Peter de Grote Festival 2017.

Ze maakte deel uit van het Helikon Kwartet met wie ze heeft opgetreden in zalen als het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en Muziekgebouw aan ’t IJ. Ze ontvingen het Kersjes fonds strijkkwartet stipendium 2020. Ze brachten hun debut CD “Introspect” uit met werken van componist Maarten ter Horst en namen recentelijk een nieuwe CD op “La Lumière” met muziek van uitsluitend vrouwelijke componisten in samenwerking met sopraan en initiatiefneemster Bauwien van der Meer.

Zowel solo als met haar kwartet is ze meerdere keren uitgezonden op de nationale televisie- en radio programma’s zoals Podium Witteman en klassieke muziekzender Radio 4.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.