Lisa Eggen

Concerten met Lisa Eggen
hele programma bekijken

Lisa Eggen (1994) studeerde aan het conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. Eerder kreeg ze zowel privéles als les aan de vooropleiding van het conservatorium van Rotterdam, Codarts, bij Karin Dolman. Masterclasses volgde ze onder andere bij Tabea Zimmermann, Jürgen Kussmaul en Lawrence Power.

Lisa won onder meer de hoofdprijs van de Maassluise Muziekweek, een eervolle vermelding tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours, een 1e prijs bij het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en de Labberté-Hoedemaker Prijs van het Peter de Grote Festival. Februari 2015 was ze prijswinnaar bij het Nationaal Altvioolconcours.

In 2014 soleerde ze met de Orchest-Vereeniging Dordrecht in Nederland en Duitsland. Ook was ze meerdere malen te horen op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in het radioprogramma Opium.

 

Lisa is altvioliste in het Dostojevski Kwartet en vormt zij een duo met pianist Michel Xie. In het voorjaar van 2013 maakte Lisa, namens het Prinses Christina Concours, samen met Elvire Beekhuizen (sopraan) en Sebastiaan van Bavel (piano) een kamermuziektournee door de Verenigde Staten en Canada voor de Netherland-America Foundation. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met vooraanstaande musici als Emmy Verhey en het DoelenKwartet.

Orkestervaring deed Lisa op in het Concerto Grosso Ensemble, Nederlands Strijkersgilde, JeugdOrkest Nederland en European Union Youth Orchestra. Met deze orkesten reisde ze over de hele wereld, onder andere naar Abu Dhabi met het EUYO. Momenteel remplaceert ze regelmatig in beroepsorkesten en ensembles, waaronder het Noord Nederlands Orkest en Asko|Schönberg.

Lisa speelt op een instrument van Jan van der Elst, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.