Lisa Eggen

Concerten met Lisa Eggen
hele programma bekijken

Altvioliste Lisa Eggen is vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig musicus. Haar spel wordt door velen omschreven als expressief, uitgesproken en communicatief.

Als prijswinnaar van verschillende concoursen kreeg ze de mogelijkheid om concerten te geven op (inter)nationale podia, festivals en radio en televisie. Ze gaf onder andere concerten in de Verenigde Staten en Canada en was meermaals te horen vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw Amsterdam op Radio 4.

Naast haar solistische optredens is Lisa zeer actief als kamermusicus. Zo maakt zij deel uit van het Skazka Kwartet, waarmee ze in 2022 het Storioni Concours won. In deze en andere kamermuziekbezettingen was Lisa (inter)nationaal te horen op grote kamermuziekfestivals waaronder November Music, Festival de quatuors à cordes Pays de Fayence, Peter de Grote Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival en Strijkkwartet Biennale Amsterdam.

Ze ontwikkelde een grote liefde voor 20ste-eeuws en hedendaags repertoire doordat ze regelmatig deel uitmaakte van Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw en door samenwerkingen met het DoelenKwartet. Daarnaast combineerde ze de afgelopen jaren hedendaags repertoire met andere disciplines, onder meer in de vorm van muziektheater samen met The Stolz Quartet.

Sinds het begin van haar studie remplaceert Lisa regelmatig in orkesten, waaronder bij PHION Orkest van Gelderland & Overijssel als (plaatsvervangend) aanvoerder altviool. Ook maakte ze in 2014 deel uit van het European Union Youth Orchestra.

Gedurende haar studie bij Nobuko Imai en Francien Schatborn aan het Conservatorium van Amsterdam ontstond ook haar passie voor doceren. Vanaf 2020 is zij als hoofdvakdocent altviool verbonden aan het Fontys conservatorium in Tilburg.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.