Lies Braakman

Concerten met Lies Braakman
hele programma bekijken

Lies Braakman studeerde aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen en Nata Tsvereli. Ze vervolgde haar studie aan de Guildhall School of Music and Drama waar ze bij Paul Roberts haar masterstudie afrondde, met een specialisatie in Franse muziek.

Op haar elfde won ze op het Haydn Muziek Festival de juryprijs voor haar vertolking van “Rêverie” van Claude Debussy, en bij een latere deelname aan het Prinses Christina Concours won ze een eervolle vermelding en een masterclass van toppianist Rian de Waal, bij wie ze later nog talrijke masterclasses volgde. Verder volgde ze masterclasses bij o.a. Daniël Wayenberg, Teodor Parachivescu, Alisdair Tate, en onlangs van operarepetitoren Peter Lockwood, David Gowland en Klaus Sallmann in een workshopweek van De Nationale Opera.

Naast solowerken zijn kamermuziek en liedkunst voor Lies een belangrijk onderdeel van het repertoire. Met de veelbelovende Engelse sopraan Claire Lees gaf zij recitals in Londen, waaronder in het prestigieuze St. James Piccadilly, en bereikte zij in april 2015 de finale van de International Student Lied Duo Competition, waar zij de Vrienden van het Lied Prijs gewonnen hebben. In oktober van hetzelfde jaar trad Lies voor het eerst op met bariton Rick Zwart, eerst op Radio4, daarna in de foyer van De Nationale Opera en Ballet.

Lies werd ondersteund door het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds (mede mogelijk gemaakt door het D.I.X. Fonds, het Clara Haskil Fonds en het Constant van Gestel Fonds) en door de Engelse fondsen The Angus Allnatt Charitable Foundation en The Guildhall School Trust.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.