Karlien Bartels

Karlien begon haar studie in de Jong Talent Klas aan het Prins Claus Conservatorium. Ze vervolgde haar studie in Parijs bij Michel Strauss en Guillaume Paoletti aan het Conservatoire National Supérieur de Paris, en behaalde haar masterdiploma met een 'Premier Prix'. Ze behaalde ook een postdoctorale graad aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Wenen.

 

Ze won eerste prijzen op het Prinses Christina Concours, de Stichting Jong Muziektalent en werd al op jonge leeftijd toegelaten tot de 'Faciliteiten voor Excellente Jonge Musici', een speciaal programma voor de meest getalenteerde jonge musici van Nederland, gefinancierd door de Nederlandse overheid. Ze ontving subsidies van de VSB Stichting, Prins Bernhard Stichting en de prestigieuze Huygensbeurs.

 

Haar carrière bracht haar optredens in de meeste Europese landen, in Japan en de VS, onder andere in het Rudolfinum in Praag, de concertzaal Reduta in Bratislava, het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam en in de meeste grote concertzalen van Parijs, zoals Salle Pleyel, Cité de la Musique, Invalides, Opéra Comique. Ze werd uitgenodigd op tal van festivals zoals Kuhmo Chamber Music Festival, Festival de Richelieu, het International Chamber Music Festival Schiermonnikoog, Kraków Cello Spring etc. Karlien is een zeer enthousiaste en gepassioneerde kamermuzikant en is (stichtend) lid van vele succesvolle ensembles zoals het Isis Quartet, het Parijse Trio Lehmann, maar ook het Franse Ensemble Eria en het Gaugin Ensemble. 

Ze speelt regelmatig in diverse gerenommeerde orkesten zoals het Orchestre de Paris, het Orchestre National d'Ile de France en als co-soliste in het Nationaal Orkest van België.

 

Sinds 2012 is ze docent aan het ArtEZ Conservatorium in Nederland en wordt ze regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven in Polen, Frankrijk en Spanje.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.