Julius Backer

Concerten met Julius Backer
hele programma bekijken

Julius studeerde hij aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet. Vier jaar later verhuisde Julius naar het Verenigd Koninkrijk om zijn pianostudie voort te zetten bij diezelfde leraar aan de prestigieuze Yehudi Menuhin School of Music in Londen. Momenteel studeert hij bij Claudio Martinez-Mehner en Nina Tichman aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. 

Hij volgde masterclasses van artiesten als Alexander Melnikov, Arie Vardi, Jan Wijn en Robert D. Levin. Als prijswinnaar van diverse concoursen heeft Julius opgetreden in de meeste grote concertzalen in Nederland, waaronder het Concertgebouw Amsterdam en Tivoli Vredenburg in Utrecht, maar ook in diverse zalen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Samen met de getalenteerde mezzo-sopraan Roza Herwig vormt Julius een succesvol lied-duo. Ze geven theatrale concerten en hebben onder andere opgetreden in het Muziekgebouw aan het IJ, Kunst in de Kamer, bij het TV-programma Podium Klassiek en op verschillende festivals. Ook is Julius onderdeel van Het Backer Trio, een ensemble gevormd met zijn beide zussen: klarinettiste Paulien Backer en violiste Vera Backer. Als trio vielen ze in de prijzen bij het Prinses Christina Concours en geven ze concerten door heel Nederland.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.