Joseph Puglia

Joseph Puglia studeerde aan de Juilliard School bij Robert en Nicholas Mann. In 2008 behaalde hij een Master of Music diploma van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij voor zijn eindexamen de hoogst mogelijke cijfers kreeg. Hij heeft ook coachings en masterclasses gevolgd bij Anner Bijlsma, Thomas Riebl, en leden van de Alban Berg, Hagen, Juilliard, en Guarneri strijkkwartetten. Joseph concerteerde in vele grote zalen, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Carnegie Hall, Lincoln Center (New York), Queen Elizabeth Hall (Londen), Cite de la Musique, Salle Pleyel (Parijs) en in Australie op het Melbourne International Arts Festival.

Joseph heeft veel ervaring als solist bij diverse internationaal vermaarde orkesten, en als kamermusicus. Hierbij heeft hij opgetreden in landen over de hele wereld en heeft diverse opnames op zijn naam staan.

Joseph is een vervent pleitbezorger van hedendaagse muziek, en speelt als concertmeester bij het Asko|Schoenberg Ensemble. Hij heeft veel wereldpremieres gegeven in Europa en de VS, en heeft ook met veel vooraanstande componisten samengewerkt, zoals John Adams, Peter Eotvos, Heinz Holliger, Oliver Knussen en Louis Andriessen.

Joseph is viooldocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.