Joost Willemze

Concerten met Joost Willemze
hele programma bekijken

Joost is een van de toonaangevende Nederlandse harpisten. Op 16-jarige leeftijd won hij de eerste prijs van het Prinses Christina Concours. In 2017 won hij de Internationale Harp Competitie in Porto en een jaar later het Italiaanse concours Suoni d'Arpa. In 2023 maakte hij een tournee langs de belangrijkste concertzalen in Nederland en won de prestigieuze Dutch Classical Talent Award en deze zomer won hij de 'Grachtenfestivalprijs', waardoor hij Artist in Residence werd bij de editie van 2024 van het Grachtenfestival. Onlangs maakte hij zijn solodebuut met het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest in Debussy's 'Danses Sacrée et profane' op het hoofdpodium van het Concertgebouw in Amsterdam. De Nederlandse krant NRC noemde hem onlangs een rijzende ster voor 2024.

Joost studeerde aan de Academie Muzikaal Talent bij Erika Waardenburg en Edward Witsenburg. Onlangs behaalde hij zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam met lof. Hij heeft talrijke prijzen en onderscheidingen gewonnen bij de Internationale Harp Competitie in Wales, de Gerswhin Competitie in New York, het Concours Godefroid in Tournai, de Reinl Wettbewerb in München, de Bertold Hummel Competitie in Würzburg en de Korea International Harp Competitie in Seoul.

Joost treedt veel op in Nederland en daarbuiten. Recente optredens zijn onder meer concerten op het Schiermonnikoogfestival, het Nederlandse Harpfestival en het Grachtenfestival in Amsterdam. Hij trad ook op in de Italiaanse ministeries van Cultuur en Onderwijs in Rome en op het Rio Harpfestival in Brazilië.

Als orkestmusicus speelt hij regelmatig met het Nederlands Nationaal Jeugd Orkest, het European Union Youth Orchestra en het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Orchestre de la Suisse Romande. Joost is ook een enthousiast kamermusicus, met als hoogtepunt een optreden met sterrenviolist Renaud Capuçon in het Konzerthaus Berlin.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.