Intercontinental Ensemble

Concerten met het Intercontinental Ensemble
hele programma bekijken

Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble bestaande uit 4 strijkers en 5 blazers. Het jonge ensemble werd in 2012 in Amsterdam opgericht. Hun leden komen van verschillende continenten en landen zoals Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland. Naast de uitvoering van origineel nonet-repertoire richt het zich op het maken en spelen van zelfgemaakte arrangementen. Hierdoor ademen zij bekende werken nieuw leven in en kunnen zij hen naar podia brengen, waar dit vooraf niet mogelijk was. In september 2018 bracht het ensemble hun debuut-cd uit bij het label TRPTK met daarop uitvoeringen van bewerkingen van grote symfonieën. Ook tonen zij de veelzijdigheid van deze bezetting door samenwerkingen met andere artiesten zoals het Pianoduo Scholtes-Janssens en sterviolist Niek Baar.

Ze concerteerden op grote Nederlandse podia zoals bv. Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan het IJ, Schiermonnikoog Festival, maar werden ook al uitgenodigd om op te treden in o.a. Mexico, België en Italië. Het Ensemble was meermaals te horen bij Podium Witteman en werd uitgezonden op o.a. NPO Radio 4.

Het Intercontinental Ensemble werkte samen met componisten vanuit Nederland, Duitsland, Armenië en de VS. In de afgelopen jaren zijn er op hun naam verschillende commissies voor nieuwe werken uitgeschreven, waaronder aan Bianca Bongers en Sarah Neutkens.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.