Insolitum

Concerten met Insolitum
hele programma bekijken

Insolitum is een in 2021 opgericht duo met de ongebruikelijke bezetting van trombone en basklarinet bestaande uit trombonist Giordano Mor (1996) en klarinettiste Femke van den Bergh (1998). Tijdens hun master aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen speelden zij samen in meerdere ensembles waarbij hun interesse werd gewekt om de combinatie van trombone en basklarinet verder uit te pluizen. Beide zijn het blaasinstrumenten, echter één koperblazer en één houtblazer. Beide instrumenten hebben een geheel eigen timbre, maar wanneer ze samenvloeien creëren zij compleet nieuwe klanken.


Het publiek een zorgeloos moment bezorgen, in de concertzaal of op ongebruikelijkere plekken, is waar muziek maken voor dit duo om draait. Zij speelden onder meer op Out-doors Festival 2023 en Aurora Festival 2023. Om het grote facet aan mogelijkheden van de instrumenten te laten horen zal er een heel scala aan muziekstijlen de revue passeren, van (hedendaags) klassiek tot pop en jazz. De keuze van instrumentatie maakt het daarnaast mogelijk om ook tussen het publiek te spelen en “person centered improvisation” te bieden.


Vanwege de uniekheid van deze nog niet eerder bestaande combinatie, is al het repertoire speciaal voor het duo gearrangeerd of gecomponeerd. Hierbij wordt nauw samengewerkt met jonge componisten uit binnen en buitenland. Op Grachtenfestival 2023 zullen er meerdere werken in premiere gaan.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.