Ilona Timchenko

Ilona Timchenko studeerde aan het Moscow Conservatorium, het Prince Claus Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze had daarnaast ook lessen bij Lazar Berman in Florence en Michel Beroff in Parijs.

Gezegend met fenomenale techniek en krachtige muzikale en expressieve vaardigheden, heeft Ilona haar concertactiviteit ontwikkeld door zowel in recitals als met orkesten op te treden in Wigmore Hall, Philips Hall in Nederland, de Vienna Musikverein, het Concertgebouw Amsterdam, de Grote Zaal van het Moscow Conservatorium, Madrid's Monumental Theatre, Oriental Arts Centre in Shanghai en vele andere plaatsen. Ilona heeft veel werken van hedendaagse componisten in première gebracht, waarvan sommige aan haar waren opgedragen.

Haar cd's werden wereldwijd geprezen door critici en kregen goede kritieken in tijdschriften als "International Record Review Magazine", "Gramophone" en "Ritmo". Ze heeft veel belangrijke comnpetities gewonnen, zoals de Enesco Competition edstrijd in Boekarest, de Beethoven Competition in Wenen, de Liszt Concours in Utrecht en de Maria Callas Grand Prix in Athene.

Ilona is oprichter en artistiek directeur van het Internationaal Festival "Peregrinos Musicales" (Santiago de Compostela). Timchenko is hoofd van de pianovakgroep van CSM de Galicia en combineert deze functie met een professoraat aan Forum Musicae in Madrid.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.