Hermitage Kwartet

Foto: Stella Zake

Het Hermitage Kwartet bestaat uit Jacobien Rozemond (viool), Floor Le Coultre (viool), Francien Schatborn (altviool) en Amber Docters van Leeuwen (cello).

Het Hermitage Kwartet is sinds 2015 het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Komen speelt het kwartet grote virtuoze werken uit het strijkkwartet repertoire. Dit werd meteen het eerste jaar met veel enthousiasme ontvangen. ‘Vlijmscherp en razend spannend’ schreef het Dagblad van het Noorden over hun uitvoering van het strijkkwartet ‘Intieme  Brieven’ van Janacek. Inmiddels geeft het Hermitage Kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Peter de Grote Festival, waaronder ook meerdere malen in het festival van Emmy Verhey.

Jacobien en Francien vervullen beide een aanvoerders positie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Philharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia. Floor Le Coultre is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den haag en heeft vele prijzen op haar naam staan. Inmiddels treedt zij veel op als kamermusicus op internationale festivals. Amber Docters van Leeuwen, bekend onder andere als prijswinnares van de Cellobiënnale 2008,  treedt veelvuldig op als soliste waarbij zij zoekt naar het grensvlak tussen theater en kamermuziek. 

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.