Harro Ruijsenaars

Concerten met Harro Ruijsenaars
hele programma bekijken

Harro Ruijsenaars, geboren in 1945, is een van de meest uitmuntende cellisten van zijn generatie. Als solist trad hij op in heel Europa, de Verenigde Staten, de voormalige Sovjet-Unie en het Verre Oosten. Hij speelde met alle orkesten in Nederland en vele buitenlandse orkesten onder dirigenten als Antal Dorati, Sir Charles Groves, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, Okko Kamu, Riccardo Chailly, Neeme Järvi, Gennady Rozhdestvensky, Hans Vonk en Jaap van Zweden.
Ruijsenaars, die bij de Franse meestercellist Maurice Gendron studeerde, heeft ruim 30 concerten op zijn repertoire, van Vivaldi tot Gubaidulina. Als kamermusicus trad hij op met Ronald Brautigam, Roland Pöntinen, Viktoria Postnikova en Rian de Waal in heel Nederland, Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.
Als aanvoerder speelde hij bij het Rotterdam Filharmonisch Orkest, (1968-1977) en het Koninklijk Concertgebouworkest (1977-1989). Na een pauze van 12 jaar, waarin hij naar Zweden verhuisde waar hij als professor aan de conservatoria van Aarhus en Göteborg werkte, kwam hij terug naar Nederland waar hij aanvoerder van het Haagse Residentie Orkest werd. Verder is hij hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Universiteit van Göteborg.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.