Florian Verweij

Florian volgt zijn masteropleiding bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en volgt hij regelmatig masterclasses in het buitenland bij de Georgische pianiste Eliso Virsaladze. In 2020 behaalde hij met de hoogste onderscheiding zijn bachelor bij de gerenommeerde pianist en pianopedagoog Jan Wijn, als een van zijn laatste studenten. Naast de bachelor heeft hij zich ook vijf jaar toegelegd op het pianoduorepertoire. Daaraan voorafgaand studeerde hij vanaf zijn elfde aan de Nationale Opleiding voor Jong Toptalent (Sweelinck Academie) van het Conservatorium van Amsterdam. Masterclasses volgde hij onder meer bij Rian de Waal, Stephen Kovacevich, Emanuel Ax, Jacques Rouviers, Dmitri Alexeev, Willem Brons, Enrico Pace, Boris Berman en Leslie Howard.

Florian won diverse prijzen, waaronder bij de  International Magnus Piano Competition in Litouwen, de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists en de Labberté-Hoedemaker Prijs tijdens het Peter de Grote Festival. Tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours in 2013 heeft hij als vijftienjarige een tweede prijs ontvangen in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar.

In 2021 en 2019 trad Florian op samen met leden van het Koninklijke Concertgebouworkest en muziektheatergroep Oorkaan met Le Carnaval des Animaux van Saint-Saëns. Hij soleerde bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Amsterdam Sinfonietta en het Fries Kamerorkest. Florian was de afgelopen jaren regelmatig te gast bij Radio 4 en op festivals als Wonderfeel, Festival Jong Talent Schiermonnikoog en het Grachtenfestival.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.