Florian Verweij

‘De Arabeske van Schumann werd onder zijn handen pure poëzie.’ - Dagblad van het Noorden (2023)

Pianist Florian Verweij (1997) onderscheidt zich met zijn openhartige en fantasierijke spel, waarmee hij zijn muziek vervult van poëzie, vertelkracht en spontaniteit. ‘Hij is een ware dichter aan de piano met een omvangrijk technisch arsenaal, dat hij altijd op diep muzikale wijze benut; iemand met kristalheldere intelligentie, gevoeligheid en muzikaal begrip,’ zei pianist en Liszt-specialist Leslie Howard. In 2023 maakte Florian zijn debuut in Het Concertgebouw voor een uitverkochte Kleine Zaal. Muziekblad De Nieuwe Muze schreef ‘hij speelde met gevoel voor heroïek en noblesse’ en ‘technisch was het spel van de Nederlandse pianist ijzersterk’. Florian is genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2024, en in het najaar verschijnt zijn debuut-album bij Gutman Records.


In 2023 rondde Florian met de hoogste onderscheiding zijn master af bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 behaalde hij eveneens met de hoogste onderscheiding zijn bachelor bij pianopedagoog Jan Wijn. Tijdens de bachelor werd Florian toegelaten tot de klas van Eliso Virsaladze in Italië, bij wie hij sindsdien regelmatig lessen volgt.
Al op jonge leeftijd trok Florian met zijn openhartige spel de aandacht op concoursen. Prijzen behaalde hij bij het Prinses Christina Concours, de Young Pianist Foundation Competition en het Steinway Pianoconcours. Recent behaalde Florian de eerste prijs bij de International Magnus Piano Competition in Litouwen (2021) en was hij finalist bij de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists (2018). Hij soleerde o.a. met Amsterdam Sinfonietta en was veelgevraagd solist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Sinds 2018 neemt Florian regelmatig deel aan familie- en schoolvoorstellingen van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de afgelopen jaren werd hij uitgenodigd om op te treden in Spanje, Litouwen, Georgië, Griekenland, Canada en de VS.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.