Erwin Wiersinga

Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland en verzorgde diverse radio-opnamen.

In 2007 was hij solist in de Berliner Staatsoper, waar hij de orgelsolo uit de opera Doktor Faust van Busoni o.l.v Daniel Barenboim vertolkte. Hij is te beluisteren op verschillende CD’s, waarvan de CD ‘Orgelcultuur in Groningen’, opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. In 2004 nam hij samen met het vocaal ensemble The Gents het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op. Deze CD werd in de internationale pers zeer lovend ontvangen en in het franse Classic Today opgenomen in de top 10 van beste CD’s in 2005. In de USA werd de CD onderscheiden met de Classic Internet Award. Ook verscheen het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met collega Leonore Lub voor de NCRV radio op CD. In 2008 verscheen er een CD bij de firma Boeijenga m.m.v de klarinettiste Yfynke Hoogeveen met eigen bewerkingen van o.a. de Tombeau de Couperin van Ravel ( waarvan de bladmuziek ook bij Boeijenga is verschenen) voor solo orgel en de klarinetsonate van Poulenc.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest en is organist op het Hinsz-orgel in de Ned. Hervormde kerk te Roden. Hij is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Erwin is titulair organist van de Martinikerk.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.