Concerten met Ellyne Wieringa
hele programma bekijken

Ellyne Wieringa is een jonge pianiste uit Nederland, actief in binnen- en buitenland als soliste en kamermusicus. Ze is regelmatig te horen in zowel concertzalen, festivals als bij meer intieme gelegenheden. Ze speelde meerdere keren in de grote zaal van De Doelen in Rotterdam. Ze trad solo en in kamermuziekverband op met verschillende orkesten en koren. Ze was ook live te horen op Radio 4, inclusief een live-uitzending vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw in Amsterdam. Recentelijk is Ellyne begonnen als programmeur klassiek bij het Rietveld Theater in Delft waar ze series met kamermuziek concerten zal opzetten.

In 2019 behaalde Ellyne haar Master of Music aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar studeerde ze bij Paul Komen en Nata Tsvereli. Ze volgde de bachelor en de jong talent vooropleiding bij pianist Bart van de Roer en Stéphane de May aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Met behulp van de beurs van het Willem Mengelberg Fonds (verbonden aan het Concertgebouw Amsterdam) kon Ellyne in de zomer van 2019 deelnemen aan het European Music Institute Vienna, waar ze masterclasses volgde bij de Britse pianist Martin Hughes speciaal voor de studie van het Schubert-repertoire.

Tijdens haar studie was Ellyne actief in verschillende ensembles, waaronder Pianoduo Elan. Met Elan heeft Ellyne haar verdiept in de kunst van het pianoduo-spel. Ellyne is momenteel voornamelijk actief als kamermusicus i.s.m. verschillende musici en ensembles, zoals Trio Sphera. Het nieuw gevormde pianotrio krijgt coaching van verschillende docenten van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag zoals Peter Brunt en Ellen Corver. Trio Sphera heeft in 2021 beurzen ontvangen om deel te mogen nemen aan de 66e editie van het International Chamber Music Campus van Jeunesses Musicales Deutschland en de Orlando European Chamber Music Summer Course van het Orlando Festival.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.