Ellen Zijm

Concerten met Ellen Zijm
hele programma bekijken

Ellen Zijm (1987) begon haar studie bij Egbert Spelde aan het ArtEZconservatorium te Enschede en studeerde daarna bij Stefan Hussong aan de Hochschule für Musik Würzburg, waar zij in november 2013 met een 10 afstudeerde.

Ellen bracht verschillende werken in première, waaronder het solostuk ‘April’, van Iulius Popa (juni 2010, Calgary (Canada), jan 2011 Radio 4), de ‘Drei Aphorismen’, van Mareike Lenz, voor accordeon met strijkkwartet en klarinet (feb 2012, Deventer) en '5 Bagatellen' van Michiel Ceulemans (juni 2014, Deventer).

Ze volgde masterclasses van o.a. Geir Draugsvoll, Claudio Jacomucci, Mie Miki, Inaki Alberdi en Friedrich Lips, nam in 2005, 2009 en 2015 deel aan de Summer Academy van het Nationaal Jeugd Orkest en won prijzen op diverse concoursen. Ook was zij meerdere malen te horen op Radio 4 in onder andere Spiegelzaal en Opium.

Zij remplaceerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Asko/Schönberg Ensemble en speelde bij HollandOpera, Insomnio, het NJO en Operafront.
Met haar duo ‘De Thuiskomst’, met Quirine van Hoek (viool), stond zij op vele grote podia en bracht zij begin 2015 de CD ‘De Thuiskomst in the early Baroque’ uit.

De ongekende mogelijkheden van de combinatie saxofoon en accordeon worden door Marijke Schroer en Ellen in het duo SaxYOn onderzocht. Aan dit duo werden o.a. composities opgedragen van Bernard van Beurden en Ad Wammes. Zij zijn (soms binnen grotere bezettingen) regelmatig betrokken bij koorbegeleidingen met o.a. eigen bewerkingen van het Stabat Mater van Pergolesi en het Requiem van Fauré.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.