Ellen van Beek

Concerten met Ellen van Beek
hele programma bekijken

Mezzosopraan Ellen van Beek studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht  (HKU) bij Henny Diemer. Tijdens haar opleiding maakte zij deel uit van de Operaklas HKU o.l.v. Monique Wagemakers en Jan Slothouwer. Momenteel wordt zij gecoached door Margreet Honig.

Ellen wordt regelmatig gevraagd voor opera, muziektheater, kamermuziek, oratoria en symfonisch repertoire. Met diverse orkesten zong zij dan ook: Les Nuits d’ éte-Berlioz, Hymne an die Nacht, No.2-Diepenbrock, Siete Canciones Populares Espanolas-De Falla, Alt Rhapsodie-Brahms, Liederen en Dansen van de Dood-Mussorgsky en Wesendonck Lieder-Wagner. Verder staan diverse missen van Bach, Beethoven, Haydn, Mozart, en verschillende oratoria, als Matthäus Passion-Bach, Requiem-Mozart, Gloria-Vivaldi, Requiem- Duruflé en The Armed Man-Jenkins op haar repertoire.

Al tijdens haar studie en in de afgelopen seizoenen was zij te zien in rollen als Messagiera in Monteverdis Orfeo, Dritte Dame in Der Zauberflöte-Mozart en als Glucks Orfeo in het muziektheaterproject Orfeo Intermezzi bij het Onafhankelijk Toneel. Verder werkte zij mee aan producties als Ifigeneia in Aulis bij Toneelgroep Amsterdam, de ‘Opera’ Granida van P.C. Hooft , De Cornet (Rotterdamse Operadagen 2010) en Persona (Studio Minailo/Grachtenfestival 2011).

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.