Eline de Vries

Eline Rosalie de Vries (1999) begon met vioolspelen toen ze negen jaar oud was bij Carolyn van Gemert. Op tienjarige leeftijd won ze de publieksprijs en de juryprijs van het Haydn Muziekfestival. In 2014 werd Eline aangenomen in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium, waar ze studeerde bij Veselina Manikova. Hierna bleef ze bij Veselina studeren voor haar bachelor aan hetzelfde conservatorium. Momenteel studeert Eline voor haar masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho.
Eline won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het Britten vioolconcours 2016, de tweede prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours 2017 en de eerste prijs op het internationale Val Tidone concours 2018 in Italië. In 2018 kreeg zij tijdens het Peter de Grote Festival de Vrienden van het Prins Claus Conservatorium beurs toegekend. Eline soleerde bij het Britten Jeugd Strijkorkest, het Haydn Jeugd Strijkorkest en het Noord Nederlands Orkest. Masterclasses kreeg ze van o.a. Emmy Verhey, Simone Lamsma, Lisa Jacobs en Johannes Leertouwer.


Samen met drie anderen vormt Eline het Calure Kwartet, waarmee ze regelmatig concerten geeft door het hele land. Tijdens de lockdown in 2020 wonnen zij een optreden in het Koninklijk Concertgebouw bij de huiskamerchallenge van classicnl. Van 2012 tot 2017 speelde Eline jarenlang met veel plezier in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar zij de laatste jaren concertmeester was. Tegenwoordig speelt ze in het Kamerorkest van het Noorden. In 2019 en 2021 was zij deel van het Schleswig Holstein Festivalorchester, waar ze de eer had te spelen onder dirigenten als Manfred Honeck, Christoph Eschenbach en Ton Koopman. In 2020 werd ze aangenomen voor het Gustav Mahler Jugendorchester.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.