Coraline Groen

Concerten met Coraline Groen
hele programma bekijken

Coraline Groen, winnares van de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020, wordt beschouwd als een van de topviolisten van haar generatie. ,,Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadenzen, spannend en edel spel” waren enkele woorden van de jury. Sinds 2020 is zij ook actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2019 behaalde zij haar masterdiploma bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheiding voor haar veelzijdigheid, creativiteit, en haar muzikale en inspirerende persoonlijkheid”. Ze studeerde tijdens haar bachelorstudie in Den Haag bij Peter Brunt, Philippe Graffin en in Londen aan de Royal
Academy of Music bij Rodney Friend. Ze won eerste prijzen op het Britten Vioolconcours en het Prinses Christina Concours, en de tweede prijs bij het Nationaal Vioolconcours Davina van Wely. Als soliste was zij te horen met onder meer het Residentie Orkest, het Atheneum Kamerorkest en het Britten Jeugd Strijkorkest.


Tijdens haar studie nam ze deel aan de academies van het Koninklijk Concertgebouworkest (2018/2019) en het Residentie Orkest (2017/2018). Bij onder meer de Gustav Mahler Academy, de Cambridge International String Academy en het Festival Jong Talent Schiermonnikoog volgde ze masterclasses. 


Als veelgeprezen kamermusicus is Coraline grondlegger van het Volkmanntrio en het experimentele
pianokwintet de Formule. Met zowel bajanspeler Robbrecht Van Cauwenberghe als pianist Rik
Kuppen vormt zij een duo.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.