Chris Nicolai

Concerten met Chris Nicolai
hele programma bekijken

Chris Nicolai(2002) is hoornist. Hij kreeg van 2011 tot 2021 hoornles van Oeds Jongsma. Momenteel studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium bij Frank Brouns. Sinds 2016 tot 2021 heeft Chris ook piano- en theorieles bij de Ferwerda Academie te Drachten van Rein Albert Ferwerda gevolgd.

Chris speelt in verschillende orkesten en ensembles. Hij speelt vast bij Jeugd Orkest Nederland. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij andere orkesten zoals het Noord Nederlands Orkest. Hij heeft meerdere malen meegedaan aan de Klank fan Fryslân en het Prinses Christina Concours. Hier heeft hij goede prestaties neergezet en diverse prijzen gewonnen. In 2020 heeft Chris als 1 van de 7 finalisten mogen spelen in de regionale finale van het Prinses Christina Concours in het noorden. Ook heeft hij meegedaan aan het proefspel van de Classic Young Masters. Via een geslaagd proefspel bepaalde een vakjury de eervolle toekenning tot laureaat toe. Hierdoor mocht hij ook deelnemen aan de meesterproef. Hier heeft hij de Loyens en Loeff Award mogen ontvangen.

 Chris houdt zich ook bezig met componeren. Hij heeft tijdens het Prinses Christina Compositie Concours in 2020 de Chimaera prijs ontvangen met zijn compositie “Yuki-onna”. Daarnaast arrangeert hij ook veel verschillende muziek voor verschillende ensembles en orkesten zoals het Nederlands Studenten Orkest.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.