Caspar Westerman

Concerten met Caspar Westerman
hele programma bekijken

Caspar Westerman (2001) werd geboren in Groningen en begon op zijn achtste jaar cellolessen te volgen. Na eerst twee jaar les te hebben gehad van Arjan van der Boom op de muziekschool te Zuidhorn, begon hij privélessen te volgen bij Corine ’t Hoen, tevens cellodocente op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In juni 2014 werd hij daar toegelaten tot de Jong Talent Klas. Van 2014 tot 2019 is hij lid geweest van het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarbij hij ook heeft gesoleerd. Als kamermusicus is hij sinds 2015 actief met zijn vaste Calure Kwartet. Sinds september 2018 studeert hij bij Jan-Ype Nota, eerst aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, en sinds september 2020 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij ook lessen volgt bij Michel Strauss.

In het voorjaar van 2015 won hij de tweede prijs (categorie 1) in de regionale finale van het Prinses Christina Concours Noord en nam deel aan de Nationale Halve Finale in Den Haag. In het voorjaar van 2016 won hij in de Nationale Finale de eerste prijs, ook in categorie 1. Begin augustus 2017 ontving hij de Labberté-Hoedemaker Prijs voor zijn opvallende spel tijdens het Peter de Grote Festival. Begin 2020 werd hij toegelaten tot het Schleswig-Holstein Musik Festival Orchester.

Ook volgde hij masterclasses bij onder meer Amir Eldan, Godfried Hoogeveen, Amparo Lacruz en Harro Ruijsenaars. Caspar speelt met een strijkstok die hij in bruikleen heeft gekregen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF).

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.