Alex Kordz

Concerten met Alex Kordz
hele programma bekijken

Petrushka of Daft Punk, Prince of Ravel: de Zwitsers-Georgische componist en performer Alexandre Kordzaia, oftewel kordz, vindt zijn inspiratie in vele stijlen muziek.

Zijn brede muzikale interesse is ook te zien in zijn brede muzikale opleiding. Hij studeerde audio design in Basel bij Volker Böhm. Hier componeerde hij electro-akoestische muziek en studeerde als sound engineer. Na zijn afstuderen vervolgde hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij compositie studeerde bij Peter Adriaansz en Yannis Kyrikiades.

In Georgië heeft kordz al een reputatie opgebouwd met zijn dansbare live sets en zijn bijzondere samenwerkingen met o.a. het Georgisch Filharmonisch Orkest, Zagareli & Strings en met rapper DRO. Ook in Europa is hij een veelgevraagd muzikaal partner, van o.a. het Asko Schönberg Ensemble, Kluster5 Ensemble, het Nieuw Ensemble, de Junge Norddeutsche Philharmonie, het Residentie Orkest in Den Haag en het Dortmund Philharmonic Orchestra.

Recente samenwerkingen zijn met Club Guy & Roni en het Slagwerk Ensemble Den Haag Ensemble, met een bijzondere interpretatie van Het Zwanenmeer. En op de meest recente Cellobiennale ging zijn Cello Concertino in première, welke hij uitvoerde samen met celliste Lidy Blijdorp en het Asko Schönberg Ensemble.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.