Aurora Festival 2023 groot succes

Aurora Festival 2023 bijzonder succesvol

 

Met bijna 6000 concertbezoekers, ca. 60 prachtige concerten en activiteiten en een bruisende Summer Academy is het Aurora Festival 2023 uiterst succesvol verlopen.

 

Concertreeks

Van 19 t/m 28 juli werden in totaal 57 concerten, presentaties, workshops en openbare repetities/lessen gegeven. De concerten werden verzorgd door zo’n 90 professionele musici en daarnaast de deelnemers van de Summer Academy en het Haydn Jeugd Strijkorkest.

In totaal bezochten 5900 bezoekers het festival, zo’n 600 meer dan vorig jaar. Een mooie groei,  ondanks dat het festival een dag korter was dan vorig jaar.

 

Summer Academy

Dit jaar mocht onze Summer Academy 32 deelnemers uit alle hoeken van de wereld verwelkomen: Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Letland, Bulgarije, Oekraïne, Mexico en de Verenigde Staten. Tien dagen lang kregen ze masterclasses, lessen, kamermuzieklessen en strijkorkestlessen. Deze werden gegeven door zo’n 25 docenten. Ook kregen de deelnemers de kans om op de lunchconcerten te spelen. Een speciaal onderdeel van de kamermuzieklessen waren de Participatory-ensembles. Hierin speelde de leerlingen samen met hun docenten in diverse ensembles welke op concerten geprogrammeerd werden. Zowel de docenten als de studenten hebben dit als bijzonder leerzaam en uiterst prettig ervaren.

 

De organisatie kijkt terug op een prachtig festival met vele hoogtepunten, zowel in de concertserie, de bijzondere activiteiten in het festivalcafé, de twee zonsopkomstconcerten en uiteraard de Summer Academy.

 

Het Aurora Festival 2024 zal plaatsvinden van 17 t/m 26 juli.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.