Vlad Ratiu

Concerten met Vlad Ratiu
hele programma bekijken

Vlad Rațiu begon op 15 jarige leeftijd met zijn contrabas studies in Cluj-Napoca, Roemenië. Hij studeerde bij Ștefan Thomasz aan het Nationale Conservatorium in Boekarest Bucharest en na afronding van zijn bachelor vervolgde hij zijn studie met een masteropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, bij Sorin Orcinschi. Hij won diverse prijzen, zowel in Roemenië als daarbuiten. 

Vlad volgde masterslasses bij o.a. Wynton Marsalis, Michael Sanderling, Lothar Zagrosek, Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, Vladimir Jurowsky, Sorin Orcinschi, Ștefan Thomasz, Dorin Marc, Cătalin Rotaru, Petru Iuga, Kostyak Botond, Cristian Braica en Gunars Upatnieks. 

Vlad speelde in diverse ensembles wat hem naar concertpodia in heel Europa bracht, in het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Hij is eerste contrabassist bij het Nationaal Jeugd Orkest van Roemenië en bij het Nationaal Symfonie Orkest van Roemenië. Daarnaast werd Vlad geselecteerd voor een stage bij het Noord Nederlands Orkest in Groningen. Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.