Noëlle Drost

Concerten met Noëlle Drost
hele programma bekijken

Noëlle Drost (1999) studeerde onlangs af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een 10 met onderscheiding voor ‘being an exquisite exceptional artist on all aspects, illuminating herself and us’ en won meerdere prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours en de International Student Liedduo Competition. Ze heeft als solist gewerkt met onder andere het Orkest van de 18e Eeuw, het Noord Nederlands Orkest en het Jeune Orchestre Baroque Européen.

Op het gebied van opera zong ze de titelrol tijdens de première van de opera ‘Carattaco’ van J.C. Bach en was ze te zien als Sesto in de productie ‘Cesare e Cleopatra’ van de Dutch National Opera Academy. Ook nam ze de rol van Euridice in ‘Orphée et Euridice’ van Glück op zich en zong ze de titelrol in ‘L’incoronazione di Poppea’ van Monteverdi in Saluzzo, Italië. In 2024 zal ze de titelrol in ‘Venus and Adonis’ van John Blow met het Jeune Orchestre Baroque Européen in Zuid-Frankrijk uitvoeren en de rol van Idamante in Mozart’s Idomeneo in Berlijn.

Momenteel studeert Noëlle aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn bij Christine Schäfer en Anna Korondi voor haar master. Hiervoor studeerde ze aan  het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams en Noa Frenkel. Naast Lied en Opera heeft Noëlle een speciale liefde voor Oude Muziek.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.