Neven Lesage

Na zijn moderne hobostudies besloot Neven Lesage zich toe te leggen op de vroege hobo. Hij studeerde eerst bij Antoine Torunczyk aan het Conservatoire de Paris en later bij Alfredo Bernardini aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2016-2017 werd hij geselecteerd om als eerste hobo-speler deel uit te maken van het European Union Baroque Orchestra.

Inmiddels is hij een vast lid van grote oude-muziekensembles in heel Europa, zoals Les Arts Florissant (William Christie), het Amsterdam Baroque Orchestra (Ton Koopman), Les Ambassadeurs (Alexis Kossenko) en Gli Incogniti (Amandine Beyer).

Neven Lesage is medeoprichter van Ensemble Sarbacanes, gewijd aan de muziek geschreven voor blazers in de barok, klassieke en romantische tijd. In 2022 richtte hij een nieuw ensemble op, Projet INEFABULA, die bereid was om nog bredere repertoires te verkennen, van de eerste barok tot de laatste romantiek.

Sinds 2020 coördineert hij een onderzoeksproject over barokke Franse hobo's, in het Centre de Musique Baroque de Versailles.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.