Nóra Takács

Nóra Takács is een veelzijdige, levendige Hongaarse percussioniste geboren in 2000. Tussen 2016 en 2018 maakte ze deel uit van de jonge talentenklas aan de Universiteit van Pécs (Hongarije). Momenteel studeert ze af als Bachelor student aan het Prins Claus Conservatorium onder leiding van gerenommeerde percussionisten Tatiana Koleva, Joeke Hoekstra en Mihály Kaszás.

Sinds haar eerste solorecital op 18-jarige leeftijd in Pécs (Hongarije) heeft ze opgetreden op meerdere evenementen en locaties, zoals het SopronDrum festival (2018), het Sounds of Music Festival (2019, 2022), het Amsterdam Marimba Weekend (2022) en de Jan Pustjens Focus Day (2023). Ze heeft gespeeld als paukenist bij het Kamerorkest van het Noorden en het Hanze Symfonieorkest. Ze heeft samengewerkt en stage gelopen als percussioniste bij het Noord Nederlands Orkest en heeft ook gespeeld met de Pannon Filharmonics (HU).

Naast haar talrijke en gevarieerde optredens als solist en ensemblelid heeft Nóra deelgenomen aan masterclasses bij internationaal gerenommeerde percussionisten zoals Fumito Nunoya, Nancy Zeltsman, Rachel Xi Zhang, Johan Hoffman en Frank Wardenier.

Van jongs af aan heeft Nóra interesse gehad in compositie, wat haar recentelijk heeft aangezet tot het componeren en opnemen van muziek, vooral sinds ze met haar studie is begonnen. Ze is met name geïnteresseerd in het verbreden van de muzikale horizon door verschillende kunstvormen te combineren in haar projecten.

 

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.