Christophe Weidmann

Christophe Weidmann (Frankrijk) studeerde met onderscheiding af aan het Metz Conservatoire in altviool, theorie en kamermuziek. Hij vervolgde zijn studie in Parijs bij Sabine Toutain, Jean Baptiste Brunier en Pierre Henry Xuereb, waar hij ook met onderscheiding afstudeerde. In 2004 werkte hij met Tobby Hoffman en Teemu Kupiainen aan de Sibelius Academy in Helsinki. Christophe Weidmann beëindigde zijn altvioolstudie in 2006 toen hij aan het Conservatoire National Superieur de Musique de Paris bij P. H. Xuereb afstudeerde.


Christophe is aanvoerder altviolen bij het Noord Nederlands Orkest. In het verleden was hij bij diverse orkesten al aanvoerder, waaronder het Orchestre de l’Aube, Orchestre de Bretagne, Orchestre de Centre Tours Brussels Philharmonics en het Helsingborg Symphony Orchestra. Naast zijn ervaringen met orkesten heeft Christophe ook veel als solist gespeeld en heeft vele recitals gegeven.

Christophe heeft zich ook toegelegd op hedendaagse muziek en is uitgekozen om de Nederlandse première van Yusupov's altvioolconcert te verzorgen. Christophe is ook actief als kamermusicus en word op vele festivals uitgenodigd, waaronder het Festival de Giverny, “La chaise Dieu”, “Bormes les Mimosas”, “Claviers en Poitou”, “Josquin des Pres” (Frankrijk), Ameropa (Tsjechië) en het Jäärvenpää Sibelius Festival in Finland.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.