Aurora Festival 2022 erg succesvol

Aurora Festival 2022 bijzonder succesvol

Met ca. 5300 concertbezoekers, meer dan 60 prachtige concerten en activiteiten en een bruisende Summer Academy is het Aurora Festival 2022 uiterst succesvol verlopen.

 

Concertreeks

Van 20 t/m 30 juli werden in totaal 63 concerten, presentaties, workshops en openbare repetities/lessen gegeven. De concerten werden verzorgd door zo’n 90 professionele musici en daarnaast de deelnemers van de Summer Academy en het Haydn Jeugd Strijkorkest

 

Summer Academy

Dit jaar mocht onze Summer Academy 43 deelnemers uit alle hoeken van de wereld verwelkomen: Nederland, België, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Canada, Mexico en China. Tien dagen lang kregen ze masterclasses, lessen, kamermuzieklessen en strijkorkestlessen. Deze werden gegeven door 30 docenten. Ook kregen de deelnemers de kans om op de lunchconcerten te spelen. Een speciaal onderdeel van de kamermuzieklessen waren de Participatory-ensembles. Hierin speelde de leerlingen samen met hun docenten in diverse ensembles welke op concerten geprogrammeerd werden. Zowel de docenten als de studenten hebben dit als bijzonder leerzaam en uiterst prettig ervaren.

 

Prijzen

De drie Labberté-Hoedemaker prijzen van elk € 1.000,- werden uitgereikt aan Adinda van Delft (viool), Donna van Leeuwen (cello) en de Phoebe Rousochatzaki (viool).

De violisten Luca van der Waals en Michelle Kumara zijn de winnaars van de HJSO Solistenprijs en worden uitgenodigd te soleren met het Haydn Jeugd Strijkorkest.

De prijs van de Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium werd uitgereikt aan Joost de Boer (cello) en Lyke Nota (viool), beiden € 1.000,-.

De Hanzevast Talent Award werd uitgereikt aan de violiste Anna Maring (€ 1000,-). Zij wordt ook uitgenodigd te concerteren op het Symfonisch Gala van het Noord-Nederlands Orkest.

Het strijkkwartet bestaande uit Vera Backer, Lyke Nota, Niek de Boer en Joost de Boer kreeg een uitnodiging om te komen concerteren op het Emmy Verhey Festival.

 

De organisatie kijkt terug op een prachtig festival met vele hoogtepunten, zowel in de concertserie als de Summer Academy. In 2020 is er geen festival georganiseerd en in 2021 was door de restricties geen Summer Academy georganiseerd en mochten we slechts een beperkt aantal bezoekers verwelkomen. We zijn ontzettend verheugd dat we het publiek en de deelnemers weer in grote getalen mochten ontvangen en kijken terug op een uiterst geslaagde editie.

 

Het Aurora Festival 2023 zal plaatsvinden van 19 - 29 juli. 

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.