Peter de Grote Festival 2021 succesvol verlopen

Ondanks de uitdagingen en beperkingen die de coronapandemie met zich meebracht, kijken wij terug op een prachtig en waardevol festival waar we op 48 concerten 2175 bezoekers hebben mogen ontvangen. Deze concerten werden verzorgd door 63 professionele musici.

 

Het was een festival met vele beperkingen. De capaciteit van de concertzalen en kerken lag op ca. 25% van het reguliere aantal bezoekers aangezien iedereen op 1,5 meter afstand werd geplaceerd. Dit had als gevolg dat nagenoeg alle concerten al ver van te voren waren uitverkocht. We hebben veel mensen moeten teleurstellen, maar gelukkig nog veel meer mensen mogen verblijden

De Summer Academy is in een afgeslankte vorm georganiseerd, een tiental studenten werden opgenomen in de ‘volwassen’ ensembles. De lunchconcerten en openbare lessen konden helaas geen doorgang vinden.

 

Zeven concerten zijn voor de radio opgenomen, lokale, regionale en landelijke media schonken opnieuw veel aandacht aan het festival, zowel in de krant als online.  

 

De organisatie kijkt terug op een prachtig festival met vele hoogtepunten. Misschien was het doorgaan van de concerten wel één groot hoogtepunt, zowel voor de musici als de bezoekers die elkaar de afgelopen anderhalf jaar niet of nauwelijks hebben ontmoet.

 

Volgend jaar viert het Peter de Grote Festival haar 25-jarig bestaan. Deze jubileumeditie zal plaatsvinden van 20 t/m 30 juli 2022. We hopen van harte iedereen dan onder normale omstandigheden te mogen begroeten.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.