Peter de Grote Festival 2020: de digitale editie

Als gevolg van het COVID19-virus kan het Peter de Grote Festival in haar reguliere vorm niet doorgaan. Er is hard gewerkt aan een alternatief om ons publiek toch een muzikale zomer voor te schotelen. Dit heeft geresulteerd in drie verschillende digitale programmaonderdelen:

- Componist Wim Zwaag heeft speciaal voor het festival een compositie geschreven over de Coronacrisis: "Music, from a distance...". Dit is in het Prins Claus Conservatorium gespeeld, opgenomen en gefilmd. Het resultaat hiervan is vanaf 15 juli (wanneer het festival oorspronkelijk zou beginnen) op de website te zien.

- Er zijn diverse opnames van concerten van voorgaande edities van het festival opgenomen. Ook deze kunt u vanaf 15 juli op de website zien.

- Ook het onderdeel PdGCares!, waarbij musici in het UMCG componeren en musiceren voor ernstig zieke patiënten, zal doorgang vinden, alleen dan uiteraard ook op virtuele wijze in plaats van fysiek in het UMCG.

 

Het programma dat oorspronkelijk gepland stond voor dit jaar zal in zijn geheel doorschuiven naar de zomer van 2021, waar wij u hopen te mogen begroeten van 14 t/m 24 juli.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.