Marien van der Weg

Marien van de Weg is geboren in 1998 in Genemuiden. Al vroeg blijkt zijn interesse voor muziek, met name voor het orgel. Aan de muziekschool Quintus te Kampen waar hij les krijgt van Jurriën Plender en Harry Hamer in zowel het orgelspel als ook in muziektheorie behaalt hij zijn orgel en theorie-examen onder de vermelding cum laude.

Vervolgens studeert Marien nog een korte tijd bij Harm Hoeve. Bij Jurriën Plender en Gerwin van der Plaats ontvangt hij zijn vooropleiding voor het Conservatorium.

In april 2018 wordt Marien toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar hij vanaf september 2018 hoofdvak orgel studeert, eerst bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga en nu ook bij Sietze de Vries. Ook studeert hij integraal hoofdvak piano bij Nata Tsvereli. Verschillende orgelwerken die door hem gespeeld zijn, zijn op YouTube te vinden.

Naast het regelmatig spelen van kerkdiensten en ook concerten heeft Marien een eigen lespraktijk met orgelleerlingen in Genemuiden en startte hij samen met Martien de Vos de  uitgeverij Inventione op met bladmuziek voor orgel.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Aurora Festival.

Contactgegevens

Aurora Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@aurorafestival.nl  

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.